Vannacht stonden we om 01:30 uur naast ons bed om ons klaar te maken voor onze reis naar Valencia. Rond 02:00 uur stapten we in de auto richting Charleroi waar we 03:30 uur arriveerden. Ruim op tijd voor onze vlucht die om 06:45 uur zou opstijgen. We hadden nog zeeën van tijd die we in de taxfree shops en de bar van het vliegveld hebben kunnen doden. Precies volgens schema vlogen we enkele uren later richting Spanje. De vlucht was zeer prettig en al snel klaarde de lucht boven Frankrijk mooi op, we gingen het betere weer tegemoet. Het vliegtuig zette een half uur eerder dan gepland voet aan de grond. Onze vakantie kon nu echt gaan beginnen.

Op het vliegveld pakken we de metro naar het centrum van de stad. Vanaf daar is het maar een kwartier lopen tot het hotel. Gearriveerd bij het Hotel kunnen we kiezen om eerder in te checken voor een kleine bijbetaling. Dit kiezen we en we kunnen vervolgens direct naar onze kamer. Deze bevind zich op de 5de etage met een mooi uitzicht op het grote plein/rotonde aan de voorzijde van het Hotel. De kamer is ruim en heeft alle benodigde voorzieningen. Niks te klagen..

Eenmaal uitgepakt en omgekleed vertrekken we al lopend naar de wijk Ruzafa. Een hippe wijk die net om de hoek van het hotel ligt. We vallen al snel in de feestvreugde van een plaatselijk feest. Klokken luiden en mensen lopen in klederdracht door de straten. Er word gezongen en bloemen van balkons gestrooid. Een unieke beleving. We lopen weer iets verder en komen bij de overdekte vers-markt van Ruzafa aan. We nuttigen daar enkele plakjes ham en verplaatsen ons richting de Taco Bell voor de lunch. Voor we daar aankomen worden we geconfronteerd met demonstraties in de straten rondom het centrum. Massa’s mensen verkleed in oranje kleding met borden (waarvan we de tekst niet konden lezen) werden onder begeleiding van de politie door de staten geloodst. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken, maar de gemoederen bleven kalm. Taferelen die we in Zeeland of wellicht in heel Nederland ons niet kunnen voorstellen. Die bijzondere Spanjaarden.

We lopen na de lunch door naar het oude centrum van de stad waar op dat moment een paella-evenement plaats vind. De markt staat vol met eetkramen die enkel en alleen paella koken. Aangezien we net gegeten hebben kunnen we helaas niks meer op, anders hadden we zeker willen proeven.

Verderop nemen we plaats op een terras in het zonnetje. Allebei bestellen we een glas Sangria en genieten we van de omgeving en de temperatuur die inmiddels opgelopen is tot 27 graden. Fantastisch!

Na de verfrissende stop gaan we een kijkje nemen in de grootste overdekte markthal van Europa, De Mercado Central. De hal is enorm en bied voor ieder wat wils. We komen hier tijdens ons verblijf zeker nog een keer terug om wat te proeven.

We gaan verder op verkenning door de stad en lopen richting de winkelstraten. We maken een tussenstop bij een supermarkt om onze voedselvoorraad voor de avond in te slaan.

Na al dat geslenter door de stad hebben we opnieuw honger gekregen. We zoeken een fijn restaurant uit en bestellen, hoe kan het ook anders.. Paella ! Het is inmiddels 17:00 uur geweest en we beseffen dat we nog 20 minuten terug naar ons Hotel moeten lopen. We besluiten de dag af te ronden en ploffen, zodra aangekomen bij het hotel met een voldaan gevoel op bed. Na een uurtje slapen zijn we nog niet helemaal opgeladen. Begrijpelijk, want we zijn tenslotte al sinds 01:30 uur onderweg. Martine kijkt op haar telefoon en ziet dat we 20.000 stappen hebben gezet. We blijven vanavond lekker op de kamer en nemen onze rust voor morgen, dan staat er een fietstocht op het programma.