Het is donderdag. De laatste volledige dag op Tenerife. Ik sta op met een zwaar hoofd van de feestelijke avond daarvoor. Het was misschien iets te gezellig en dat de drank allemaal inclusief is heeft daar niet aan bijgedragen.

Desondanks moet ik me even vermannen, want tegen de middag hebben we een catamaran tocht van 4,5 uur voor de boeg. We gaan tijdens deze vaartocht op zoek naar dolfijnen.

Het is 12:45 uur en we staan de haven te wachten om de catamaran op te stappen. De boot is goed gevuld, maar we hebben de luxe dat we vooraf ligbedden hebben gereserveerd en dus languit kunnen genieten van de tocht.

Na een klein half uur varen worden we door de bemanning geattendeerd dat er dolfijnen gespot zijn. We kijken goed in de omgeving en zien hier en daar inderdaad de vinnen van dolfijnen naar boven komen. Eerst een paar, maar na een tijdje een hele groep. Een mooie gewaarwording.

Na het dolfijnen spotten varen we door richting het Noord-westen van Tenerife, waar we ten hoogte van Masca voor anker zullen gaan in een baai.

Onderweg er naartoe krijgen we eten aangeboden. Het menu is paella met kip en brood. Gedurende de toch kunnen we onbeperkt drinken bestellen. Gezien de naweeën van de alcohol van die avond ervoor pas ik even en neem ik cola’s.

Bij de baai aangekomen hebben we de mogelijkheid om te zwemmen. Gezien de bewolking die in de lucht hangt besluiten we dit niet te doen. We zijn namelijk bang dat we op het dek in de wind op zee kou gaan leiden.

Een aantal mensen op de boot besluit dit wel te doen en genieten van een zwem in de zee. Als het anker weer naar boven gaat keren we terug richting de haven waar we vetrokken zijn. De wind trekt aan en de bewolking neem toe. Het wordt zelf voor de eerste keer tijdens onze vakantie zelf koud. We hebben geen spijt dat we niet het water in zijn gegaan, want we zouden het nog kouder hebben gehad. Om 17:45 uur meren we aan in de haven en lopen we terug naar het hotel. We eten deze avond weer in het buffet restaurant en genieten voor het laatst van de ruime keuze aan voedsel.

Na het eten gaan we naar de kamer om de laatste spulletjes op te ruimen en terug in de koffers te steken. We leggen onze spullen voor de vertrek dag van morgen klaar. Vervolgens lopen we terug naar de entertainmentzaal voor de laatste show. Vanavond staat er een quiz op het programma met aansluitend acrobatiek. De quiz was hilarisch aangezien het publiek moest voorspellen of de deelnemers, gasten van het hotel, bepaalde opdrachten zouden volbrengen. Spelletjes als mini pingpong, spijkerpoepen en ballon hooghouden kwamen voorbij. We hadden keer de kans om in te zetten op ja of nee maar telkens hadden we het fout. Ach het amusement was er.

De tweede voorstelling, de acrobatiek viel ontzettend tegen. De muziek stond veel te hard en de show was super saai. We zijn op tijd terug naar de kamer gegaan en gaan slapen.