We worden langzaam wakker en maken ons klaar voor het ontbijt. Het ontbijt is uitgebreid met voor ieder wat wils, zo staat er bacon, worst, croissants, kaas, ham, fruit en ga zo maar door. We nemen goed gevulde borden, want we hebben voldoende brandstof nodig voor onze fietstocht.

De fietstocht vangt aan om 10:30 uur .Een leuk detail is dat de fietsen elk hun eigen naam hebben, zo heet de fiets van Martine “Carla” en die van mij “Ben”. De fiets met de naam “Kevin” rijdt trouwens ook mee. Het startpunt van de fietstour is achter ons Hotel in de wijk Ruzafa, vanuit daar rijden we richting de droge rivierbedding van de Turia. Dat is hedendaags een mooi natuurpark waar ook het museum van de wetenschappen en het operagebouw zich bevinden. Een echte trekpleister van de stad die ook wel de stad van de toekomst wordt genoemd. We krijgen onderweg uitleg van onze gids Sergio, die opgegroeid is in Valencia en een Nederlandse moeder heeft. Onze toerclub bestaat enkel uit Nederlanders en daarom is de uitleg ook in het Nederlands. Lekker makkelijk te begrijpen.

Bij de stop aan het museum van de wetenschappen krijgen we een lokale drank genaamd horata dat gemaakt is van kleine knollen, vergelijkbaar met een aardappel. Het is een drankje met veel vitamines en vooral heel veel suiker. Daarnaast krijgen we ook een klein broodje om erin te dippen.

Vanuit het moderne gedeelte van Valencia rijden terug door het park Turia richting de oude stad. Maar voor we daar aankomen worden we eerst door Sergio getrakteerd op een drankje naar keuze. De meeste van ons gezelschap kiest voor Sangria, we blijven niet achter en maken dezelfde keuze. Aan de drank horen we Spaanse muziek van een  Flamenco festival dat in het park aan de gang is. We gaan tussendoor even naar de dansers op het podium kijken.

We vervolgen onze route per fiets naar een oude stadspoort van de stad waarna we de oude stad zelf in rijden. We komen aan op een schitterend plein genaamd …. Caller de Virgin? (Opzoeken). De Kathedraal van Valencia schittert boven het centrum uit. Sergio houdt nog wat mooie praatjes en wijst ons dat de tijd er alweer op zit. We zitten dan nog steeds in de stad en moeten nog zeker 20 minuten terug fietsen. We komen op de terugweg nog langs hele oude bomen. Bomen die bij ons als kamerplant gebruikt worden zijn hier buiten uitgegroeid tot enorme bomen. De fietstocht eindigt om 14:00 uur op de plaats waar we ’s ochtends begonnen zijn.

We gaan te voet verder met het idee om Dulce de Leche en Nuevo Oslo te vinden. Dit zijn twee eetgelegenheden die werden aangeraden door foodvloggers op YouTube. De wandeling leidt ons langs het station naar een voor ons nieuwe wijk waar we nog niet zijn geweest.

We hebben Dulce de leche eenvoudig gevonden, maar aangezien deze veel taartjes en andere zoetigheden verkoopt kiezen we voor de lunch liever voor tapas. Aan de andere zijde van de straat bevind zich een pleintje waar verschillende eetgelegenheden zitten. Per toeval stuiten we op een tapasrestaurant. Geen idee wat er op de kaart staat bestellen we hetgeen de buren reeds op hun bord hebben liggen. Met wat handgebaren was het zo geregeld. We hebben patatas bravas, ansjovis en gefrituurde kip op de tafel staan. Genoeg voor meer dan 2 personen.

We bestellen samen nog een rosé en genieten nog steeds van het heerlijke weer. De temperatuur ligt rond de middag op 27 graden. Na de fantastische lunch lopen we verder naar Nuevo Oslo, die helaas op zondag gesloten is. We komen hier later zeker een keer terug. Ze schijnen hier namelijk de lekkerste broodjes met vlees, aardappelen en zelfs ei te bereiden.

We duiken de metro in om terug te gaan naar het grote stadspark de Turia. Vanuit daar lopen we richting de oude stadspoort die we eerder die dag met fiets bezochten. Martine wil graag een drankje doen op het mooie pleintje bij de Kathedraal. We bestellen een Aqua de Valencia, een lokale drank met sinaasappelsap, rum en vodka. Lekker en een beetje sterk, haha.

Voor het avondeten belanden we wederom bij de Taco Bell, maar wel op een ander pleintje. Want zeg nu zelfs, je moet ook eens wat afwisselen. Voldaan van een drukke dag nemen we nog een afsluiter bij de bar van het hotel en kruipen we lekker ons bedje in.