We starten de dag met een goed ontbijt in het hotel. Martine heeft in de afgelopen dagen een winkel gezien met hele leuke crocs die ze graag wilt kopen. We zoeken de winkel in het centrum op en laten de crocs apart leggen, om ze later op de dag op te halen. We bezoeken nogmaals Mercado Central, waar overdekt meer dan 1200 marktkraampjes staan opgesteld.

We hebben vandaag het plan om met de step de stad te gaan verkennen. We zien tijdens ons verblijf steeds mensen op steps voorbij scheuren en willen dit ook proberen. We ontdekken een plek waar deze steps worden verhuurd en de prijs is zeer aantrekkelijk. Voor slechts 10 euro per persoon kunnen we 4 uur lang rondscheuren. Hier hoeven we niet lang over na te denken en besluiten het direct te doen. We scheuren met onze steps door de oude binnenstad, over de leuke pleintjes richting het stadspark de Turia. Daar hebben genoeg ruimte om heerlijk te crossen en gelijk te genieten van de rust in het park. We nemen een tussenstop in het park bij een verstopt terrasje. Na onze korte stop vervolgen we onze weg richting het moderne gebied voor kunst en wetenschappen. Martine komt met het idee om per step naar Nuovo Oslo te rijden, de bar die op zondag gesloten was en die volgens foodvloggers een aanrader is. Aangekomen bij Nuovo Oslo bestel ik een broodje met pulled pork, aardappel, pepers, uien en een spiegelei. Een goede basis voor de rest van de dag. De foodvloggers hebben gelijk gehad, dit smaakte heerlijk en is zeker een aanrader tijdens een bezoek aan Valencia. We scheuren na deze maaltijd weer terug naar het beginpunt en leveren daar onze steps weer in.

Te voet lopen we door het centrum en ontdekken daar een nieuwe steeg waar veel mensen lopen. Aan het einde van de steeg komen we op een pleintje waar het smalste huis van Valencia is. Met een breedte van 1,07 meter past er maar net een voordeur in. Martine had dit al eens benoemd, maar tot nu hadden we het niet ontdekt.

Onze ontdekkingen houden niet op, want iets verder na het pleintje zien we Horchateria de Santa Catalina, een plek die ook benoemd werd in de bezienswaardigheden van de stad. Hier maken ze al ruim 100 jaar horchata volgens traditionele wijze. Ik ga wederom een heerlijk glas drinken. Martine is er niet zo fan van en kies veilig voor haar vertrouwde cola zero.

We doen nog even wat inkopen in het centrum en besluiten daarna de eerder gekochte crocs van Martine op te halen. Langzaam gaan we in de richting van ons hotel waar we ons gaan oriënteren voor het avondeten. We vinden online een wijk met allemaal leuke restaurantjes niet ver van ons hotel. We besluiten per bus er naartoe te gaan en vinden een restaurant dat voor 12,95 euro een drie-gangen maaltijd aanbied. We nemen de gok en zijn stom verbaast, het eten is van uitstekende kwaliteit en ruim voldoende om onze magen te vullen. Het restaurant heet Grupo Saona en is geïnspireerd op het leven rondom de middellandse zee. Volgens ons een echte aanrader tijdens een bezoek aan Valencia.

We nemen de bus wederom terug naar ons hotel en vallen voor de laatste keer in slaap op onze kamer. Morgen is de laatste dag van ons 5 daagse verblijf en zullen we onze spullen weer gaan inpakken.