We gaan vandaag terug naar het mooie park waar het museum van de wetenschappen ligt. Iets wat op mijn to-do lijst staat is het reproduceren van een foto die 12 jaar eerder in Valencia op deze plek is gemaakt. Al snel hebben we de juiste plaats vonden en ga ik poseren zoals toen. Het resultaat van de foto naast de oude foto is hilarisch. Van jongetje naar volwassen man. Van dun naar een iets wat vollere versie van mezelf.

We zien dat er wat bootjes te water worden gelaten in de vijver rondom het museum. Het blijkt dat deze te bevaren zijn, we wagen onze kans en kopen wat tickets. Even later loop ik te peddelen op het water. Een fotograaf legt het bijzondere tafereel vast.

Na het “bootje” varen lopen we nog even langs een kraampje om horchata te halen. Sergio, de gids van een dag eerder staat er weer een nieuwe groep te begeleiden. Hij herkent ons en we zeggen hem even gedag.

We nemen afscheid van het architectonische gebeuren en pakken de bus naar het strand. Het word vandaag de heetste dag van ons verblijf met 26 graden, maar reken er maar op dat het veel warmer gaat worden.

Aangekomen bij het strand lopen we over een prachtige boulevard. Er staat een klein briesje en het is aangenaam vertoeven. We doen onze schoenen uit en lopen over het strand naar de zee toe. Samen wandelen we met de voetjes in het water verder over het strand. We zien wat eetgelegenheden en besluiten daar een broodje te eten. We lopen de boulevard daarna nog een stukje verder af en komen 100 meter verder weer een leuk strandtentje tegen. We ploffen neer op het terras en bestellen wederom een liter Sangria. Uiteraard delen we deze kan met z’n tweeën. Met een voldaan gevoel vertrekken we per bus weer naar het centrum, om vanaf daar richting het Hotel te gaan. We frissen ons daar even op en gaan vervolgens in de avond terug naar het centrum om het avondleven van Valencia te proeven. Doordat we een andere looproute nemen komen we langs nieuwe bezienswaardigheden, zoals het Hardrock café en Lucciano’s. De laatste is een ijssalon waar heerlijke en bijzonder smaken ijs worden geserveerd. Ik neem een bakje met drie speciale smaken, namelijk Dulce de Leche, Pralines en citroentaart. Na deze heerlijke traktatie lopen we een klein stukje verder om te stoppen bij de Bear Club, een tapas en bierbar. We bestellen er geen bier maar wederom een aqua de Valencia met daarbij heerlijke nachos. Het wordt inmiddels donker en de straatverlichting kleur de stad prachtig op. De besluiten nog één bar te gaan bezoeken en duiken hiervoor de wijk El Carmen in. Daar vinden we een gezellige bar waar we rond 21:00 uur een afsluitend drankje nemen. Daardat we vroeg aan de tapas zaten bij de Bear Club hebben we nog niet direct honger voor het avond eten, we besluiten de Sushizaak naast ons hotel te proberen. Deze is tot 00:00 uur geopend en rond 22:45 uur stappen we binnen met de vraag of we nog bediend kunnen worden. We hebben geluk en kunnen nog van de kaart bestellen. We genieten van de vers bereide Sushi en voldaan keren we terug naar ons hotel aan de overkant van de straat. We sluiten wederom een intensieve maar ook indrukwekkende dag af.