Vandaag zijn we rond 09:00 uur vertrokken richting de luchthaven van Eindhoven. We vlogen namelijk om 13:40 uur naar het zonnige Barcelona in Spanje. De heenweg naar het vliegveld verliep voorspoedig, vanwege corona was ons verzocht ongeveer 2,5 tot 3 uur vooraf aanwezig te zijn. Het lange wachten tot boarding kon beginnen. Gelukkig was er op de luchthaven iets te beleven door de winkeltjes en bars waardoor we de tijd enigszins konden doden. Ikzelf heb nog even op het terras naar opstijgende vliegtuigen zitten kijken, terwijl de dames, Martine en Noa genoten van hun drankje en broodje bij La Place.

Net voor het vertrek met het vliegtuig nam de spanning toe. Het was alweer 11 jaar geleden dat ik in een vliegtuig had gezeten en wist niet zo goed meer wat te verwachten. Eenmaal toen het vliegtuig met de wielen van de grond was en recht in de lucht vloog nam de spanning weer wat af.

Om 15:40 uur kwamen we aan op de internationale luchthaven van Barcelona. Vanuit daar hebben we de Aerobus genomen richting plaza Universitat in het centrum van stad. Vanuit daar was het ongeveer 7 minuten lopen tot ons appartement genaamd Aramunt. Na het verkennen van ons verblijf en het deels uitpakken van de koffers zijn we te voet richting het centrum gelopen. We liepen nogmaals langs plaza Universitat en kwamen onderweg naar plaza Catalunya een Taco Bell tegen. Voor mij geen bekende formule, maar voor Noa des te meer. Zij wilde hier dolgraag eten en aangezien het inmiddels 18:00 uur was leek ons dat allen geen slecht idee. We bestelden wat burrito’s en quesadilla’s en genoten met volle teugen.

Na het eten liepen we verder richting Plaza de Catalunya waar ik een aantal mooie foto’s kon nemen van de fonteinen op het plein. Vanaf daar liepen we richting La Rambla. La Rambla was oorspronkelijk een droge rivierbedding die bij hevige regens het water van de bergen naar de zee leidde. Nu is de Ramblas een brede, drukke en gezellige boulevard die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers en die in zuidoostelijke richting loopt, van het Plaça de Catalunya tot aan Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona. Tijdens onze wandeling over La Ramblas kwamen we voorbij de Barca Store. Dit was echt een super mooie winkel met allerlei attributen van FC Barcelona. We werden in de winkel aangesproken over het feit dat als we naar boven zouden lopen we daar met de champions laugue beker op de foto konden. Uiteraard heb ik dit gedaan.

Via een steegje op de Ramblas ontdekten we een sfeervol pleintje met de naam Placa Reial. We vervolgende onze weg richting de haven en kwamen bij Maremagnum uit. Een winkelcentrum dat op zondag tot 22 uur geopend is. Het was toen nog maar 19:30 uur dus tijd genoeg om alle winkels een te bekijken. Vooral Noa kon hier heel goed slagen heeft hier kleding gekocht.

We besloten rond 21:00 uur richting het appartement te lopen aangezien het toch nog een eindje lopen was. Op de terugweg zijn we wederom gestopt op placa Reial en hebben hier een cocktail gedronken. Eind van de Ramblas speelde onze trek nog een keer op en namen we nog een menutje van de Burger King.

Rond 23:00 uur vielen we voldaan in slaap van een leuke eerste indruk van de stad. Morgen staat er een fietstocht op de planning.