Naar vandaag had ik echt uitgekeken, we gingen met de fiets Barcelona ontdekken. Een manier waarop je veel bezienswaardigheden op het gemak kunt bekijken en begeleid door een gids meer te weten komt over de historie van de stad. Maar de dag begon eerst met een bezoek aan de Mercat de la Boqueria, dit is de grootste vers-markt van Spanje gelegen aan de Rambla de Sant Joseph. De markt heeft internationale faam en wordt dagelijks bezocht door zeer veel toeristen en lokale klanten. We hebben op deze mark ontzettend lekkere smoothies gedronken en aan de rand van de markt ons ontbijt genuttigd.

We vervolgden over de Ramblas onze weg richting Barri Gotic, Dit betekent in het Catalaans Gotische buurt en is het oudste deel van de stad. Er staan eeuwenoude gebouwen die soms nog dateren van voor de middeleeuwen (en zelfs ook vanuit de Romeinse tijd). In deze buurt bevond zich ook het startpunt van onze fietstocht.

Rond 10:30 uur sprongen we op de fiets. Onze groep was erg klein en bestond slechts uit 5 personen. De eerste locatie die we bezochten was Placa Sant Jaume. Dit is een plein en het bestuurlijke middelpunt van de Catalaanse hoofdstad. Aan dit plein bevinden zich namelijk zowel de regionale regering, in het Palau de la Generalitat, als het stadhuis. De gids vertelde ons hier wat over de geschiedenis van Barcelona en het hedendaags bestuur.