Wat hebben we heerlijk geslapen, het bed ligt super en de temperatuur was aangenaam. Rond half 9 stonden we gereed voor het ontbijt, waarvan we heerlijk genoten hebben. Wat gezegd moet worden is dat het buffet en de service uitstekend geregeld is. Er is volop keuze en men is erg behulpzaam om je van alle gemakken te voorzien. Drank wordt aan de tafel geserveerd. Er werd ons zelfs bij binnenkomst champagne aangeboden bij het ontbijt. Dat hebben we maar even niet aangenomen. Voor je het weet sta je voor de middag al op z’n kop van de alcohol. Haha.

Na het ontbijt zijn we te voet richting westelijke richting gelopen naar Playa de las Americas. Daar bevind zich de “Golden Mile” een winkelgebied met bekende ketens al Zara, Berchka, maar ook de duurdere winkels als Cartier. Ook had ik online gezien dat in deze straat zich ook het Hard Rock Hotel en café bevond, en dat vind ik uiteraard interessant. Onderweg er naartoe zijn we langs de boulevard gelopen. Helaas is het weer nog steeds niet zo best en blijft het maar regenen. Onze eerste aankoop in Tenerife was dan ook een paraplu. Wie had dat gedacht op een eiland waar het maar 3 dagen per maand regent. Maar we laten de pret niet drukken en gaan vol goede moed aan de wandel. Het is een mooie wandeling van ongeveer 35 minuten langs de kust.

Aangekomen zijn we gaan kijken bij het imposante gebouw van het Hard Rock cafe. De entree was gaaf met hoge pilaren die iets weg hebben uit de Romeinse tijd. Na de shop in het café te hebben bezocht zijn we iets gaan eten voor de lunch. Een lekker sandwich americano voor mij en een sandwich hawai voor Martine. Dit geserveerd met friet. Tijdens de lunch begon de regen sneller te vallen en zijn we terug naar ons Hotel gelopen. We keren vast nog wel een terug naar de “Golden Mile” als het wat beter weer is.

Rond half 3 in de middag zijn we bij het hotel aangekomen en zijn we gaan kijken bij de mogelijkheden van excursies op het eiland. We hebben voor aanstaande donderdag een boot geboekt waarbij we walvissen en dolfijnen kunnen spotten. Ook is er de mogelijkheid om te zwemmen op zee. Ik kijk er nu al naar uit.

Als we naar buiten kijken zien we dat er enkele mensen het gewaagd hebben om ondanks de regen te gaan zwemmen. We hebben dat voorbeeld gevolgd en het was prettig. Eén van de baden is namelijk verwarmt.

Na het zwemmen hebben we ons even terug getrokken op de kamer om ons op te frissen en uit te rusten. Ik neem deze tijd om deze blog te typen en Martine om even de oogjes dicht te doen.

Toen we weer een beetje bijgekomen waren zijn we gaan eten bij het buffetrestaurant. Er is enorm veel keuze aan gerechten, zoals soep, vis, vlees, brood en een overvloed aan zoete hapjes. Ik kan nauwelijks kiezen en loop daarom met een goed gevuld bord telkens heen en weer.

Eenmaal voldaan door het buffet zijn we direct doorgelopen naar de animatie. Men begon met een muziekquiz waarbij we de artiesten en nummers moesten opschrijven. De hits kwamen uit de jaren 60 tot 90. Ik vond het begin nogal lastig, aangezien veel nummers afstammen van voor mijn geboorte. Maar een volkomen begrijpelijke keuze aangezien de leeftijd van veel gasten hoger ligt dan die van ons. Goed je raad het misschien al, we hebben niet gewonnen. Haha.

Na de muziekquiz werd er een spectaculaire show opgevoerd door een Chineescircus. Erg indrukwekkend.

We hebben de avond wederom afgesloten met cocktails en andere mixdrankjes. Rond 00:00 uur gingen onze oogjes toe en keken we terug op een eerste volledige dag in Tenerife.