Maandagochtend, we ontwaken en het lijkt erop dat de regen gestopt is. De lucht is nog wel bewolkt, maar de temperatuur daarintegen is perfect. Met 24 graden en weinig wind heel goed uit te houden.

We starten de dag uiteraard weer met een uitgebreid buffet en besluiten daarna de boulevard op te gaan. Een dag eerder zijn we richting de oostkant gelopen en besluiten nu de westkant op te lopen. Dat is in de richting van de haven Colon waar we donderdag ook op de boot zullen stappen.

Onze wandeling start op het strand voor het hotel. Het zand is zwart van kleur en oogt wat vies, maar niets is minder waar. Het is hartstikke schoon en het water azuurblauw. Het is 09:45 uur en nog iets te koud om te gaan zwemmen in zee. Na een leuke tekst in het zand te hebben geschreven “Kevin ♡ Martine Tenerife ‘22” zijn we de boulevard opgelopen. Het valt op dat er nu op maandag veel meer winkels en kraampjes open zijn dan op zondag (gisteren).

Het is een mooi wandeling richting de haven en we lopen bovenop de rotskliffen waarvan we een mooi uitzicht hebben over de Atlantische oceaan. Bij de haven aangekomen nemen we een lekker verfrissend drankje en besluiten we met de voetjes de zee in te gaan. Het is eerst wat koud maar het went snel. Na het voetenbadje lopen we weer terug richting hotel voor de lunch.

We kiezen dit keer voor een ander restaurant dat ook bij ons Hotel zit en uitzicht heeft op zee. Het fijne aan dit restaurant ten opzichte van het buffetrestaurant is dat we aan tafel kunnen blijven zitten en op ons wenken bediend worden. Doormiddel van een app op de telefoon kun je het menu inzien en alles kiezen. Van voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Een zeer ruim aanbod.

De lucht begint open te trekken en we ontmoeten voor het eerst de zon. Wat een enorm verschil met de voorafgaande dagen. Alles ziet er veel mooier en sfeervoller uit. Het aantal mensen op de boulevard neemt toe en we kregen nu echt het vakantiegevoel.

We hadden deze middag afgesproken met onze goede vriend (met auto) om een bezoek te brengen aan het nationale park el Teide. Dit bevind zicht op de gelijknamige vulkaan.

De weg naar boven bracht ons al snel in de wolken, en dan bedoel ik letterlijk. Heel bijzonder dat we vanuit de zon beneden door de wolken weer naar de zon boven de wolken rijden. Na een uurtje zijn we aangekomen in het nationaal park en oogt het als de grand canyon. Ik kijk me ogen uit. Wat een adembenemend landschap heeft Tenerife.

We vervolgden onze weg richting Masca, een klein dorp in het Noord Westen van het eiland dat gelegen is in een dal tussen een oase van groene bomen en planten. De weg naar beneden is ontzettend spannend aangezien het een smalle weg is, slalommend naar beneden en ook nog eens tegenliggers. Maar we hebben het gered. Wederom een mooie beleving.

Na ons uitstapje in de bergen zijn we terug gereden naar Playa las Americas waar we bij een grillrestaurant zijn gaan eten. Na het eten hebben we afscheid genomen van onze goede vriend en hebben we een klein afzakkertje genomen in de loungebar van het hotel. Het duurde daarna niet lang voordat mijn oogjes dicht vielen.